Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a emis prognoza meteo pentru ultima lună din an

04.12.2020, 15:58
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a emis prognoza meteo pentru ultima lună din an
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a emis prognoza meteo pentru ultima lună din an/ foto: pixabay

În luna decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. ANM a emis vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În primele două săptămâni din decembrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Doar în regiunile extracarpatice vor fi cantități mari de precipitații. Excepție va face săptămâna 7-13 decembrie când va fi mai frig.

Pentru sărbătorile de iarnă, meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate. De Crăciun, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an.

Luna decembrie va înregistra temperaturi ridicate

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la DIGI24 cum va fi vremea de Crăciun și Revelion.

‘A fost un an al recordurilor, din punct de vedere al evoluției regimului de temperaturi în fiecare lună. Din cele 11 luni, înregistrăm abateri termice pozitive în zece luni. Excepție face luna mai, cu abatere termică negativă, de -1,6 grade Celsius, față de normalul climatologic al unei luni mai în țara noastră. În restul lunilor înregistrăm abateri mai mari cu 0,3 până la 3,9 grade Celsius, într-o lună de iarnă – februarie 2020 – și încheiem cu o toamnă 2020 – a treia toamnă cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice din țara noastră.

Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie‘, a spus directorul ANM, la DIGI24.

2020 urmează să fie al doilea cel mai cald an înregistrat vreodată, estimează Organizația Mondială de Meteorologie. Anul a fost caracterizat de valuri de căldură, secete, incendii și de cel mai activ sezon al uraganelor din Atlantic.

citește și...