Cum va fi vremea de 1 mai. Care sunt previziunile ANM

30.04.2022, 18:30
Cum va fi vremea de 1 mai. Care sunt previziunile ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru duminică, 1 mai 2022.  Marina Antonescu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunță că temperaturile sunt într-o ușoară creștere.  Vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil, cu înnorări şi averse slabe în anumite zone din ţară.

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiază și seara, când vor fi averse slabe, local în zonele montane și submontane și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în vest, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul teritoriului.

Cum va fi vremea

“Se vor mai semnala ploi slabe, local în zonele de deal şi de munte, dar şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea uşoare intensificări în prima parte a zile, în sud-est”, a menţionat Antonescu.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali şi 11 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

”Vor fi ploi de scurtă durată doar pe arii restrânse şi însoţite de descărcări electrice îndeosebi la deal şi la munte, precum şi în zonele mai joase de relief din regiunile vestice şi nord-vestice. Vântul va avea unele intensificări în Banat şi trecător în Oltenia şi Dobrogea. Maximele termice se vor încadra, în general, între 16 şi 22 de grade, iar minimele între zero grade, în depresiunile Transilvaniei, şi 11 grade în dealurile de vest şi pe litoral”, a afirmat Marina Antonescu.

Vremea în București

Vremea în București va fi una calmă, cerul va fi senin doar dimineața, se va înnora pe timpul zilei și seara. Nu sunt prognozate ploi în această zi.

Temperatura maximă va fi de 20-22 de grade, iar cea minimă de 5-8 grade.

Vremea în Constanța

Pe 01 mai, soarele va putea fi văzut toată ziua pe cer, nu se vor forma deloc nori care să îl acopere. În această zi senină și calmă nu vor putea apărea ploile.

Temperatura maximă va fi de 15 de grade, iar cea minimă de 11 grade.

citește și...