Cum și-a recunoscut Gheorghe Dincă crimele! Ce i-au făcut anchetatorii: ‘Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să…’

21.10.2019, 15:25
Cum și-a recunoscut Gheorghe Dincă crimele! Ce i-au făcut anchetatorii: 'Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să...'

Detalii șocante continuă să iasă la iveală în cazul Caracal! Declarațiile bărbatului de 66 de ani au fost puse sub semnul întrebării, deși Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Cum și-a recunoscut Gheorghe Dincă crimele! Ce i-au făcut anchetatorii: ‘Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să…’

Inițial, acesta a declarat că nici nu le cunoștea pe cele două tinere din Caracal.

„Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, a spus bărbatul de 66 de ani. În prima zi de când a fost prins, Dincă a fost bătut de polițiști, motiv pentru care a cerut să fie dus la spital.

Două zile mai târziu, Gheorghe Dincă își schimba declarațiile și mărturisea crimele. Atunci, Dincă a asistat la perchezițille din curtea casei sale și a stat foarte mult timp pe o bancă. A cerut să fie mutat la umbră, iar anchetatorii i-au făcut pe plac.

La scurt timp, a cerut să vorbească doar cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu, și a refuzat să îi fie adus un avocat din oficiu.

Atunci a mărturisit pentru prima dată crimele Gheorghe Dincă. Apoi a fost dus la Craiova, la sediul DIICOT, pentru a i se consemna primele declarații. El a recunoscut că le-a răpit pe fete, dar că nu a vrut să le omoare.

‘Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete’, au declarat surse din cadrul anchetei, notează Antena 3.

„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a declarat Gheorghe Dincă.

citește și...