Cum se rezolvă subiectele de la Bacalaureat la Limba și Literatura Română. Barem de notare, conform Edu.ro

22.06.2020, 16:36
Cum se rezolvă subiectele de la Bacalaureat la Limba și Literatura Română. Barem de notare, conform Edu.ro
Cum se rezolvă subiectele de la Bacalaureat la Limba și Literatura Română. Barem de notare, conform Edu.ro

Luni, 22 iunie, elevii de clasa a XII-a au susținut prima probă scrisă, la Limba și literatura română, la examenul de Bacalaureat 2020. Proba s-a dat în condiții speciale din cauza epidemiei de coronavirus și a început la ora 09.00. Timp de 3 ore, absolvenții clasei a XII-a au avut de rezolvat subiecte accesibile, însă nu toți au știut cum să le rezolve.

Cum se rezolvă subiectele de la Bacalaureat la Limba și Literatura Română. Pe edu.ro, au fost publicate deja subiectele și baremele de notare. 

Probă scrisă la Bacalaureat la Limba și Literatura Română a fost comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările. Doar la subiectul al treilea, aceștia au avut de rezolvat un subiect diferit.

Anul acesta, aproximativ 155.500 de absolvenți de liceu s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, 32.000 fiind din seriile precedente.

Bacalaureat 2020. Barem de notare pentru profilul real

Bacalaureat 2020. Barem de notare pentru profilul uman

 

Calendar Bacalaureat 2020, probe scrise

– 22 iunie: Limba și literatura română – proba E.a) proba scrisă
– 23 iunie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
– 24 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă
– 25 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – proba scrisă

– 30 iunie: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20:00
– 1 iulie: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00
– 1-4 iulie: Rezolvarea contestațiilor
– 5 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.

Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.

Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

citește și...