Cum se protejează Nelu Tătaru în pandemie. Ce medicament ia ministrul Sănătății

27.10.2020, 13:23
Cum se protejează Nelu Tătaru în pandemie. Ce medicament ia ministrul Sănătății
Cum se protejează Nelu Tătaru în pandemie. Ce medicament ia ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum se tratează pentru a avea o imunitate bună pe timp de pandemie. Acesta a afirmat că ia paracetamol de câte ori simte că are o congestie nazală.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că înceracă să mănânce cât mai sănătos și să respecte regulile în ceea ce privește protecția pe perioada pandemiei de coronavirus.

“Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar și, eu știu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simplu. Portul măștii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă. Eu port masca trei sferturi din zi, iar paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile”, a declarat Nelu Tătaru la o emisiune de televiziune, potrivit realitatea.net.

Ce spune Nelu Tătaru despre sistemul medical din România

Ministrul Sănătății a făcut declarații cu privire la felul în care România gestionează pandemia de coronavirus și despre situația din spitale.

“Sistemul medical românesc nu a dat niciodată înapoi. Zilnic suntem întrebaţi de paturi ATI şi dacă ajungem la un lockdown sau să alegem între pacienţi, nu cred. Medicul român nu a fost crescut aşa. Ştim ce înseamnă greul, ştim ce înseamnă lipsurile şi, chiar dacă a trebuit, am făcut orice ca un pacient care nu a încăput în ventilator a mers pe o terapie intermediară şi s-a găsit acea soluţie. Dar, nu trebuie să ne lăsăm doar în baza lor”, a spus Nelu Rătaru, citat de Digi24.

“Întrebaţi dacă s-a greşit undeva. Nu cred că s-a greşit, ne-am adaptat cu sistemul medical pe care îl avem. Poate că s-a greşit în aceşti 30 de ani că nu am pus mai mult în sistemul medical românesc. Am fost nevoiţi în acest an să facem acea modernizare forţată a spitalelor. Cu cât s-au dotat spitalele în această perioadă nu cred că s-au dotat în cei 30 de ani”, a mai afiurmat ministrul Sănătății.

 

citește și...