Cum se prepară ”cloud bread”, pâinea care nu îngrașă. Ai nevoie de 3 ingrediente

25.11.2021, 12:41
Cum se prepară ”cloud bread”, pâinea care nu îngrașă. Ai nevoie de 3 ingrediente

O rețeta devenită virală pe TikTok este o  alternativă mai puțin nocivă și mult mai puțin calorică la pâinea tradițională. Pâinea ”nor” nu are carbohidrați și gluten. Care este secretul pâinii făcută din 3 ingrediente.

Pâinea nor sau „cloud bread” a devenit cea mai virală rețetă din ultimii ani, deoarece nu conține zahăr, gluten sau carbohidrați.

Pâinea-norișor este un preparat dietetic, bogat în proteine și sărac în carbohidrați. De asemenea, pâinea nu are gluten, astfel că este recomandată persoanelor intolerante la gluten.

Cum se  prepară pâinea nor – cloud bread

Pentru a pregăti acest preparat vom avea nevoie de 3 ingrediente:

  •  3 ouă
  • 10g amidon de porumb
  • 30g zahăr

 

Se separă albușurile de gălbenușuri. Cele 3 albușuri le batem bine cu un tel sau cu mixerul până se formează o spumă. Vă puteți da seama dacă albușurile sunt gata atunci când acestea rămân nemișcate pe fundul castronului. Treptat se adăugă zahărul până când acesta se dizolvă. Pentru a obține un amestec omogen e bine să cerneți amidonul de porumb peste albușuri. se mixează bine până când obținem o pastă omogenă. Această se toarnă într-o tavă. Cu o spatulă de cauciuc formăm un nor pe o foaie de copt și îl adăugăm la cuptor până când norișorul devine auriu.

Dacă doriți s-o faceți mai atractivă pentru cei mici, puteți adăuga colorant alimentar.

citește și...