Cum se face siropul de soc. Mod de preparare și ingrediente

14.01.2020, 18:30
Cum se face siropul de soc

Pentru că florile de soc sunt disponibile doar primăvara, putem prepara un sirop din ele, ca să le savurăm pe tot parcursul anului. Iată care este modul de preparare și ce ingrediente sunt necesare. 

Cum se face siropul de soc

Siropul de soc este pe cât de delicios, pe atât de benefic pentru sănătate. Efectele sale sunt tonice, vitaminizante, antiinflamatoare, cât și laxative. 

Dincolo de asta, se prepară ușor și rezistă mult timp, dacă este depozitat în condiții propice.

Ingrediente sirop de soc:

45 flori mari de soc 

4 lămâi mari

2 kg zahăr

2 litri apă

Mod de preparare

Florile de soc trebuie să fie spălate foarte bine în apă rece, pentru a îndepărta insectele și resturile vegetale. Separat, apa cu zahăr se pun la fiert până ce zahărul se dizolvă complet. După aceea, se oprește focul și se adaugă coaja de la două lămâi, cât și zeama de la toate cele patru lămâi.

Atunci când siropul s-a răcit destul de mult, se pun și florile, se acoperă cu un capac, iar întreg amestecul se pune la frigider vreme de patru zile. 

Pasul final este filtrarea siropului și transferarea în sticle perfect ermetice. Siropul se poate păstra într-un loc întunecat și răcoros vreme îndelungată.

Savurează-l cu apă minerală sau plată, cu gheață sau cu mai multă lămâie, în funcție de gusturi!