Cum se fac cele mai fragede șnițele de pui. Rețeta care îți dezvăluie secretul

19.07.2020, 12:51
Cum se fac cele mai fragede șnițele de pui. Rețeta care îți dezvăluie secretul
Cum se fac cele mai fragede șnițele de pui. Rețeta care îți dezvăluie secretul

Snițelele sunt printre cele mai consumate preparate. Din pui sau din porc, acestea fac deliciul oricui, la orice masă.

Chiar dacă face parte din cultură austriacă şi germană, şniţelul a fost rapid adoptat de bucătăria românească.

Pentru ca șnițelele pane din piept de pui să iasă cât mai bune și mai suculente, trebuie să urmați câțiva pași.

Ingrediente pentru 4-6 porții de șnițel de pui pane:

– 2 bucăți de  piept de pui (600-700g)
– sare, piper
– făină
– 3 ouă
– pesmet
– ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Carnea se dezosează și dintr-o jumătate de piept de pui se taie 2-3 felii, potrivit savoriurbane.com.

Feliile de piept de pui se sărează și se piperează și pe o parte și pe alta. Nu este nevoie să fie bătute cu ciocanul pentru că carnea este fragedă și suculentă.

Se pregătește pane-ul – făină, ou și pesmet.

Se bat ouăle și se adaugă un praf de sare.

Carnea se trece mai întâi prin făină, apoi prin ou și într-un final prin pesmet.

După ce carnea a fost dată prin pesmet, se scutură ușor și se așază pe o tavă. Șnmițelele de pui se prăjesc în baie de ulei. Uleiul din tigaie trebuie să fie suficient, astfel încât carnea să nu atingă fundul tigăii atunci când este pusă la prăjit.

Șnițelele de pui se prăjesc la foc mediu spre mare. Prăjirea durează foarte puțin. După două minute se întoarce carnea pe partea cealaltă și se mai prăjește un minut. Șnițelele trebuie să fie aurii.

Șnițelele se scot pe șervețele absorbante pentru a se elimina surplusul de ulei.

Istoria șnițelului

Prima reţetă scrisă sub denumitrea de “Kalbsschnitzel” a apărut în 1884. Sunt însă multe poveşti legate despre şniţel, mai cu seamă că acesta se prepara în diferite metode, în zone diferite, dar sub alte denumiri.

“Guida gastronomica d’Italia”, apărută în 1969, susţine că feldmareşalul imperial Josef Radetzky a adus şniţelul din Lombardia la Viena, în anul 1857., potrivit adevarul.ro. Atunci când trimitea rapoarte la Viena, Radetzky i-ar povestit împăratului Franz Josef despre preparatul denumit “Costoletta”. “Bucătăria din Milano are un preparat cu adevărat deosebit: carne de vită învârtită în ouă, pesmet şi prăjit în unt”, a scris Radetzky pentru Franz Josef, iar când a ajuns acasă, la Viena, a înmânat reţeta personal împăratului.

FOTO: captură video YouTube
citește și...