Cum să îți îngrijești tenul pe perioada verii. 5 sfaturi pentru o piele frumoasă

05.08.2019, 14:07
Cum să îți îngrijești tenul pe perioada verii. 5 sfaturi pentru o piele frumoasă
Pentru un bronz frumos, e necesar să respecți câteva reguli

Deși vara e perioada în care ne relaxăm și vrem să uităm de toate grijile în vacanțe însorite, e foarte important să ai grijă de tenul tău.

Potrivit CSID, ideal ar fi să respecți cinci reguli de bază, pentru a îți menține pielea sănătoasă și cu un aspect cât mai proaspăt și tânăr. 

Curățare

Indiferent de produsele de îngrijire pe care îl folosești, e esențial să le aplici după ce ai curățat foarte bine tenul. Specialiștii consideră că una dintre cele mai bune investiții este un aparat pentru curățare facială. Varietatea acestor dispozitive este mare și ne permite să achiziționăm un produs potrivit tenului fiecăreia dintre noi.

Exfoliere

Dacă îți dorești un bronz uniform și cu aspect sănătos, nu uita să îți exfoliezi pielea de două ori pe săptămână. Dermatologii recomandă folosirea unui gel de duș abraziv și a unei formule delicate. Deși poți avea impresia că prin exfoliere îți vei îndepărta bronzul, stai fără grijă, de fapt va fi mai intens!

Protecție solară

Pentru a proteja tenul de radiațiile ultraviolete, este indicat să folosești o cremă cu factor de protecție. În caz contrat, pielea se poate înroși și pot apărea pete, riduri și o îmbătrânire accelerată a tenului. Specialiștii sunt de părere că, indiferent de tipul de ten pe care îl ai, să utilizezi o cremă cu factor de protecție solară cel puțin 30. 

Regenerează

Bronzul vine, din nefericire, și cu efecte negative, așa că, după fiecare expunere la soare, aplică o cremă hidratantă specială. Curăță pielea de crema de protecție solară, apoi folosește o loțiune pentru a calma, hidrata și reda elasticitatea pielii. La fel de importantă este și hidratarea, așa că nu uita să bei cât mai multă apă!

 

citește și...