Cum să faci pâine fără drojdie. Ingredientele de care ai nevoie

26.11.2021, 16:55

Rețeta de pâine fără drojdie este mult mai rapidă și mai sănătoasă. Rețeta a fost promovată de Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de pâine fără drojdie:

1 kg făină
1 linguriță rasă de bicarbonat
1 linguriță de sare
1 lingură de oțet
500 ml apă
50 ml ulei

Mod de preparare pentru rețeta de pâine fără drojdie

Se cerne făina într-un vas, chiar de două ori pentru a fi aerată și se adaugă cu sarea. Bicarbonatul se dizolvă în puțină apă caldă. Peste făina se toarnă, treptat apa caldă și se amestecă, iar ulterior se adaugă și bicarbonatul dizolvat în apă, dar și oțetul. Se frământă un aluat dens, a cărui textură se va definitiva adăugând ulei, la finalul frământării.

Aluatul pentru pâine cu bicarbonat se acoperă, de preferință cu un vas de sticlă aproximativ 30 de minute. După acest interval, bucăți mici din aluat se întind în foi circulare de 1 cm grosime. Coacerea se va face pe ambele părţi, dar acest proces trebuie să fie făcut folosind o tigaie antiaderentă. Tigaia va fi încinsă la foc mediu şi nu trebuie să fie unsă cu grăsime. Pentru o coacere uniformă și pentru a crea efect de cuptor, se va așeza un capac peste tigaie.

Pâinea se poate coace la cuptor, sau mai rapid, la tigaie, sub formă de pite, sau turte.