Cum arată sculpturile gigantice de gheață din Rusia. Artiștii sunt invitați să reflecte valorile Siberiei

08.01.2022, 18:13

Cel de-al 16-lea Festival de Sculptură de Gheață Steaua din Betleem, dedicat Nașterii Domnului, a avut loc la Ekaterinburg. Evenimentul are loc în mod tradițional în primele zile ale lunii ianuarie, în piața din fața Bisericii pe Sânge, unde localnicii orașului pot vedea întregul proces de realizare a sculpturilor de gheață.

 Un oraș celebrează în fiecare an distracția și frumusețea iernii cu sculpturi în mărime naturală și un întreg parc de distracții creat din zăpadă și gheață.

Artiștii și sculptorii au călătorit mii de mile până la Novosibirsk, în Rusia, pentru festivalul de sculptură în zăpadă din Siberia de anul acesta.

Douăzeci și șapte de participanți – inclusiv doisprezece școlari – modelează blocuri uriașe de zăpadă pentru a crea sculpturi de gheață pentru competiția anuală care va fi jurizată în acest weekend.

În regiunea Novosibirsk locuiesc oameni din peste 130 de naționalități

Concurenții au venit din toată Rusia – inclusiv Baikalsk, Omsk, Moscova, Khabarovsk, Soci, Gelendzhik, Novosibirsk, Biysk, Gorno-Altaisk, Barnaul, Tomsk, Kemerovo, Sankt Petersburg și Kazahstan. Fiecare echipă de doi sau trei participanți primește patru metri cubi de zăpadă cu care să lucreze.

În acest proces sunt folosite lopeți, ferăstrăi și cuțite, dar deseori sculptorii folosesc unelte. Potrivit biroului guvernului orașului, în regiunea Novosibirsk locuiesc oameni din peste 130 de naționalități.

Artiștii sunt invitați să reflecte valorile de bază ale diferitelor națiuni ale Siberiei

În compozițiile sculpturale, artiștii sunt invitați să reflecte frumusețea și valorile de bază ale diferitelor națiuni ale Siberiei: din antichitate până în timpurile moderne. Temele folosite de sculptori se bazează pe legendele, miturile și credințele populației locale.

Un juriu format din profesioniști în arhitectură și design va anunța câștigătorii pe 8 ianuarie. Cele trei echipe câștigătoare vor primi fiecare câte o cupă.

Sculpturile vor rămâne expuse până la sfârșitul lunii ianuarie.

citește și...