Cum ar putea frigul să încetinească răspândirea coronavirusului! Ce spune doctorul Adrian Streinu-Cercel

25.03.2020, 14:05
Cum ar putea frigul să încetinească răspândirea coronavirusului! Ce spune doctorul Adrian Streinu-Cercel
Foto: shutterstock

Pe teritoriul României au fost confirmate până acum 906 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 13 au decedat.

Cum ar putea frigul să încetinească răspândirea coronaviruslui!

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a mărturisit recent că frigul din ultimele ar putea încetini răspândirea COVID-19, iar zăpada ar putea decontamina străzile și parcurile.

‘Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură.

Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți’, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

‘Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia. Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem și virusul nu se poate aciua în trupul nostru’, a mai adăugat Streinu-Cercel.

citește și...