VIDEO / Cum a scăpat cu viață copilul de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia

25.05.2021, 16:41
VIDEO / Cum a scăpat cu viață copilul de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia
Cum a scăpat cu viață copilul de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia

Tragedie de nedescris în nordul Italiei, după ce cabina unui teleferic a căzut și s-a rostogolit pe un versant aproape 500 de metri, duminică, 23 mai. 

14 persoane și-au pierdut viața, în total două familii întregi. Eitan, un copil în vârstă de 5 ani, a reușit să supraviețuiască tragediei, însă se zbate între viață și moarte la unitatea de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita din Torino.

Din păcate, băiatul, singurul supraviețuitor al accidentului, și-a pierdut ambii părinți, străbunicii, dar și pe frățiorul lui, care avea doar 2 anișori.

Micuțul de 5 ani a fost salvat de tatăl său

Micuțul a supraviețuit miraculos datorită tatălui său, care l-a ținut strâns în brațe până în ultima clipă, spun medicii. Bărbatul l-a ferit pe copil de loviturile care în cele din urmă i-au ucis pe toți cei care se aflau cu el în telecabină, potrivit observatornews.ro.

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu. Se pare că frâna de urgență a telecabinei „nu a funcționat”.

Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgență a cabinei prăbușite nu a funcționat. Frâna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată, scrie Corriere. 

Cum s-a produs accidentul

Camerele de supraveghere de la telefericul Stresa-Mottarone au filmat momentul în care s-a rupt cablul telecabinei, la 5 metri de finalul cursei.

„Orice ipoteză este luată în considerare. De ce s-a rupt cablul de remorcare? De ce nu au funcționat frânele de urgență? Uzura materialelor, defecțiune cauzată de ceva extern? Acestea sunt întrebările la care trebuie să răspundem”, a declarat procuroarea Olimpia Bossi, pentru sursa citată mai su.

citește și...