Cum a murit alpinistul Zsolt Torok. Urma să se vadă cu niște prieteni la Negoiu

18.08.2019, 17:17
Cum a murit alpinistul Zsolt Torok. Urma să se vadă cu niște prieteni la Negoiu
Zsolt Torok avea 45 de ani

Zsolt Torok, unul dintre cei mari alpiniști ai României, s-a stins din viață ieri, după un accident suferit în timp ce escalada Munții Făgăraș. 

Cei de la Salvamont au recuperat, după mai multe ore de căutare, trupul neînsuflețit al alpinistului în vârstă de 45 de ani. 

Zsolt era singur pe lume atunci când s-a petrecut tragedia, iar prietenii săi au dat alarma după ce au ajuns la Refugiul Călțun. 

„A plecat singur de la Bâlea Lac. Urma să se întâlnească miercuri, 14 august, cu niște prieteni în zona vârfului Negoiu. Azi, când prietenii au ajuns la refugiul Călțun, au găsit bagajul lui acolo și au dat alarma”, a dezvăluit, pentru Adevărul, salvamontistul Cristian Toma.   

Salvatorii montani cred că, cel mai probabil, alpinistul a alunecat între stâncile unde a fost găsit: „S-a căutat cu echipe pedestre de salvatori montani și jandarmi, dar, din cauză că stânca era udă din cauza ploii, nu s-a putut merge spre zona unde se bănuia că este. S-a survolat zona cu un elicopter MAI și a fost reperat la est de Vf. Negoiu, în muchia Fierăstrău. S-a apelat la un elicopter cu troliu pentru extragere, dar nu s-a reușit, zona fiind foarte dificilă, cu abrupt stâncos. S-au introdus echipele de salvatori montani pentru a fi coborât până într-o zonă de unde poate fi troliat”.

 

citește și...