Cum a ajuns rechizitoriul din cazul Caracal în presă

04.02.2020, 13:04
Cum a ajuns rechizitoriul din cazul Caracal în presă
Cum a ajuns rechizitoriul din cazul Caracal în presă

Tribunalul Olt a dezvăluit recent cum a ajuns rechizitoriul din cazul Caracal în presă. Grefierii susțin că nu ei au fost cei care l-au făcut public. 

După ce rechizitoriul de la Caracal a ajuns în presă, DIICOT a demarat o anchetă internă pentru a afla cum au devenit publice sutele de pagini din dosar. 

Cum a ajuns rechizitoriul din cazul Caracal în presă

După finalizarea investigațiilor, Tribunalul Olt a ajuns la concluzia că duplicatul rechizitoriului a fost dat presei de apărătorii părților civile implicate.

Astfel, avocații familiilor celor două fete sunt acuzați că ar fi făcut publice informațiile din anchetă, scrie Adevărul.

„La data de 03.02.2020, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass media o copie a actului de sesizare a instanţei”, a comunicat DIICOT.

Foto: Inquam Photos

 

citește și...