Cui îi va lăsa Ion Iliescu toată averea. Fostul președinte al României și soția lui nu au copii

03.11.2020, 16:38
Cui îi va lăsa Ion Iliescu toată averea. Fostul președinte al României și soția lui nu au copii
Cui îi va lăsa Ion Iliescu toată averea. Fostul președinte al României și soția lui nu au copii

Ion Iliescu a împlinit în luna martie 90 de ani! Fostul președinte al României și soția lui, Nina, nu au avut copii, drept urmare, toți s-au întrebat cine le va moșteni bunurile.

Ion Iliescu a ajuns la veritabila vârstă de 90 de ani, însă el și soția nu au moștenitori. Cu toate acestea, cei doi au băiat de suflet, cărora le spune „mamă” şi „tată”.

Fostul președinte al României s-a retras de ani buni din viața publică, dar a continuat să aibă venituri substanțiale graţie funciilor pe care le-a ocupat.

Cine va moșteni toată averea lui Ion Iliescu

Ion Iliescu, fost președinte al României vreme de două mandate, a acumulat de-a lungul timpului numeroase bunuri, iar pensia pe care o primește nu este, nici ea, de neglijat.

În 2008, avea următoarele venituri: circa 54.000 lei indemnizaţie de senator, circa 55. 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33. 000 lei pensie, 8. 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

Tot în declarația de avere a lui Ion Iliescu mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Toate aceste bunuri îi vor reveni lui Mihai Bujor Sion, după moartea lui Ion Iliescu. Conform bugetul.ro, soții Iliescu au avut grijă să se ocupe de educaţia şi studiile bărbatului. În prezent, Mihai Bujor Sion este consulul României în Manila (Filipine). În plus, acesta este orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi.

Despre Mihai Bujor Sion se știe că a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actriţa Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorţat în 2015. După divorț, bărbatul s-a căsătorit cu fotomodelul Laura Iordache, mai tânără decât el cu 30 de ani.

De ce Ion Iliescu şi Nina nu au făcut copii

Ion Iliescu şi Nina sunt împreună de când aveau 18 ani, iar trei ani mai târziu s-au căsătorit, cu toate că familiile lor nu au fost de acord cu relația lor.

‘Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit’, declara Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Soția lui Ion Iliescu a pierdut mai multe sarcini. ‘Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut’, spunea Ion Iliescu în 2011, pentru Libertatea.

 

citește și...