Cu ce se ocupau părinții lui Klaus Iohannis și de când locuiesc în Germania

20.11.2019, 14:25

Părinții lui Klaus Iohannis locuiesc în Germania. Președintele României a dezvăluit, în cartea sa, cu ce se ocupau aceștia și de ce au plecat din țară. 

Susanne și Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui României, sunt sași transilvăneni și locuiesc în Wurzburg, Bavaria. Cei doi au plecat în Germania în 1992, când erau deja la pensie. 

Cu ce se ocupau părinții lui Klaus Iohannis

Iohannis a povestit, în cartea sa „Pas cu pas”, că mama lui era soră medicală, iar tatăl a fost tehnician la o firmă din Sibiu. Politicianul a dezvăluit, într-un interviu mai vechi, că familia sa este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. 

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris președintele în cartea sa.

citește și...