CTP, afirmații dure despre accidentul provocat de fostul ministru Chițoiu

28.12.2019, 11:33
CTP, afirmații dure despre accidentul provocat de fostul ministru Chițoiu
CTP, afirmații dure despre accidentul provocat de fostul ministru Chițoiu

Cristian Tudor Popescu a făcut afirmații dure despre accidentul provcat de fostul ministru Chițoiu. Iată ce a spus jurnalistul. 

CTP a avut o reacție neașteptată în legătură accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu. Gazetarul este convins că liderul ALDE nu va face nicio zi de închisoare, chiar dacă două persoane au murit în urma impactului. Jurnalistul a făcut o paralelă cu accidentul provocat de soția senatorului Adrian Păuneascu în 2004, în urma căruia au murit trei persoane, dar femeia nu a fost condamnată la închisoare cu executare.

CTP, afirmații dure despre accidentul provocat de fostul ministru Chițoiu

„Decembrie 2019. Nici Chițoiu, fost ministru, nu va face vreo zi de pușcărie pentru omor. În ciuda declarațiilor martorilor, se va ajunge probabil la concluzia că vitezomanul de 82 de ani s-a năpustit pe contrasens cu sălbăticia specifică vârstei sale”, a scris Popescu pe site-ul republica.ro.

Jurnalistul a republicat și un text scris în 2004, atunci când soția lui Adrian Păunescu a provocat un accident rutier în care au murit trei oameni, dar a primit închisoare cu suspendare. 

„De la Dacia neagră cu număr mic la gip. Iată una dintre sintezele posibile ale chenzinei de ani trecuţi de la Ceauşescu încoace.

„Lumea bună“ de pe vremuri ţinea şi ea să-şi afişeze distanţa faţă de „guvizi“ (apud Sechelariu), dar o făcea doar prin culoare şi număr, Dacia era tot Dacie.

Într-o ciocnire frontală aveau şanse egale să dea ortul popii şi activistul, şi securistul, şi amărăşteanul. Acum, când o consoartă de senator se repede cu gipanul lansat la 140 km/h direct într-o Dacie nevinovată, care circulă regulamentar, fără să deranjeze pe nimeni, nefericiţii din Dacie mor ca puii de găină, iar madam senator scapă cu ceva fracturi.

De ce intră madam senator berbeceşte în cine se nimereşte? De ce nu numai burdihane cu trei rânduri de guşi, cu barbă sau fără, fac pârtie împrejur la volanul gipanului, dar şi dudui subţiri, blonduţe, rujate intens, sunt fiare când au sub buci un 4×4?

România se polarizează şi în funcţie de caracterul oamenilor, în umilitori şi umiliţi. Apar tot mai mulţi inşi care nu se simt cu adevărat bine decât umilindu-i pe cei din jur, având ce nu au ei, permiţându-şi ce nu-şi permit cei mulţi. Umilitorii se hrănesc din privirile uneori speriate, uneori jignite, alteori jinduitoare ale celorlalţi. Ei nu se simt mari decât dacă reuşesc să-i facă pe alţii să se simtă mici. Averea devine în primul rând un mijloc de a umili. Şi, iată, de a ucide”, a scris CTP.

citește și...