Cristian Popescu Piedone, detalii cutremurătoare despre incendiul de la Colectiv. De ce nu se consideră vinovat

08.04.2021, 12:54
Cristian Popescu Piedone, detalii cutremurătoare despre incendiul de la Colectiv. De ce nu se consideră vinovat
Cristian Popescu Piedone, detalii cutremurătoare despre incendiul de la Colectiv. De ce nu se consideră vinovat

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost invitat în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Acesta a surprins pe toată lumea cu dezvăluirile cutremurătoare pe care le-a făcut despre tragedia de la Colectiv. 

Incendiul de la Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015, în urma căruia și-au pierdut viața 64 de persoane.

În momentul incendiului, Cristian Piedone era primar la Sectorul 4 și a fost cel care semnat documentele pentru funcționarea clubului.

Cristian Popescu Piedone nu se simte vinovat pentru incendiul de la Colectiv

După tragedie, el a demisionat și a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. A fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, dar a făcut recurs.

Acum, la mai bine de 5 ani de la incendiul din Colectiv, Cristian Popescu Piedone a vorbit despre perioada teribilă prin care a trecut atunci.

Primarul a mărturisit că este nevinovat și că își dorește ca adevărul să iasă la suprafață.

Ce i-a dezvăluit lui Denise Rifai

“Am să încep prin a vă spune ultimul cuvânt în față domnului judecător. Dacă copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv și s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a întâmplat și ai mei copii erau morți, astăzi, eu, în față dumneavoastră, spuneam în continuare că sunt nevinovat pe legile pe care le-am respectat! Sunt tată, sunt bunic, știu ce înseamnă! Văd! Nu sunt lipsit de realitate! Știu ce înseamnă! Ce-i mai cumplit pe lume decât să-ți pierzi copilul? N-aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie în această tragedie! Nu vreau să-mi demonstrez nevinovăția, ci realitatea, adevărul să iasă la suprafață! Pentru că, dacă o secundă eu m-aș simți vinovat, să știți, doamna Denise, am puterea, și nu numai în față dumneavoastră, în față națiunii, să zic că am greșit!

Să recunosc că am greșit pe ce n-am făcut? Aș face și acest lucru să știu că acești copii mâine ar învia, mi-aș asumă aceste păcate nevinovate! Nu aș vrea să trec prin ce au trecut părinții și cei care au suferit, dar, oameni buni, vreți ca eu să fiu Acarul Păun (țap ispășitor -n.r,)? S-a rezolvat? Ați găsit adevăratul vinovat? Toți primarii au semnat, la vremea respectivă, în condițiile legii, nu în baza acelei declarației pe propria răspundere date de patron. La Registratură s-a depus solicitare aprobare bar, nu există club în solicitare, vânzare băutură și 80 de locuri la mese. Atât a solicitat. Dacă apoi a băgat peste… “, a spus Cristian Popescu Piedone în emisiunea lui Denise Rifai.

citește și...