Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni în dosarul Colectiv

16.12.2019, 14:17
 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni în dosarul Colectiv

Verdict în cazul Colectiv! Tribunalul București a pronunțat, luni, 16 decembrie primele condamnăriFostul primar al Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.

 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni în dosarul Colectiv

De asemenea, cei trei patroni ai clubului Colectiv au primit câte 11 ani și 8 luni fiecare. Pedepse maxime au primit și cei doi pompieri care au dat avize de funcționare clubului Colectiv – 9 ani și 2 luni de închisoare. Deciziile tribunalului nu sunt definitive.

„Instanța condamnă pe inculpata Iofciu Aurelia la pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp, pe inculpata Ganea Luminiţa Larisa la pedeapsa de 7 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei. și pe inculpata Moţoc Sandra Ramona la pedeapsa de 3 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a,b Cp pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei.”, se arată în decizie.

Dosarul a fost trimis în instanță în aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4, însă apoi dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Anastasescu George Alin – patron Colectiv – 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare;
Mincu Costin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de închisoare cu executare;
Gancea Paul-Cătălin – patron Colectiv – 11 ani si 8 luni de închisoare cu executare;

Radu Antonina – pompier ISU – 9 ani si 2 luni de închisoare cu executare;
Matei George-Petrică – pompier ISU – 9 ani si 2 luni de închisoare cu executare;