Cristian Pomohaci, amendă usturătoare pentru că a încălcat măsurile de carantină! Ce a făcut fostul preot cu mai mulți tineri

30.03.2020, 16:14
Cristian Pomohaci, amendă usturătoare pentru că a încălcat măsurile de carantină! Ce a făcut fostul preot cu mai mulți tineri
Cristian Pomohaci, amendă usturătoare pentru că a încălcat măsurile de carantină!

Cristian Pomohaci a primit o amendă usturătoare pentru că a încălcat măsurile de carantină, în plină pandemie de coronavirus.

Fostul preot a ieșit, sâmbătă seară (28 martie), cu un grup de tineri pe dealul de la Moşuni, judeţul Mureş, localitate unde deține o fermă.

Cristian Pomohaci, amendă usturătoare pentru că a încălcat măsurile de carantină!

Din neatenție, Cristian Pomohaci a transmis evenimentul pe Facebook, iar la scurt timp Poliția s-a sesizat.

‘Haidaţ, haidaţ mai aproape de mine, haidaţ. Vrem să vă cântăm o cântare despre slava lui Dumnezeu. Vă spunem Domnul să vă binecuvânteze pe toţi care treceţi prin necaz şi prin greutăţi şi să ştiţi că ne rugăm pentru voi’, le punea Pomohaci tinerilor, în clipul respectiv.

În această perioadă sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu. Cristian Pomohaci a fost amendat pentru că a încălcat măsurile de stopare a răspândirii cu noul coronavirus, prevăzute în Ordonanța militară nr.2/2020.

Drept consecință, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a remis următorul comunicat

‘Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la anumite imagini video, postate pe o rețea de socializare, referitoare la faptul că un bărbat ar fi organizat o adunare cu mai multe persoane, pe raza localității Moșuni, din județul Mureș, polițiștii din cadrul IPJ Mureș au efectuat verificări stabilind următoarele: în cursul zilei de ieri, 28 martie a.c., un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din localitatea Moșuni, ar fi desfășurat activități agricole, în grădina proprietate personală, la care au participat mai multe persoane. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 2/2020. În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor implicate, încălcând în acest fel, dispozițiile legale în vigoare’.

citește și...