Cremșnit cu cremă de vanilie. O rețetă delicioasă

22.02.2022, 22:43

Cremeschnitte sau Crem Slices, un desert fabulos cu o bază de foietaj, acoperit cu o cremă pâtissière bogată de vanilie, frișcă mătăsoasă și fulgi de patiserie. Are un gust uimitor, este bogat, dar mult mai sănătos decât cele pe care le cumpărați din magazine. Cremeschnitte este, de fapt, un desert super ușor, în ciuda aparențelor. Încercați acest desert delicios, este raiul pe pământ!

Desertul este cremos – cel mai cremos – dar acel cuvânt încă nu va putea descrie cu adevărat senzația pe care o lasă această cremă de vanilie pe limbă, dulceața și delicatețea gustului, acea senzație de satisfacție totală pe care o ai când mănânci această cremă.

Este făcut dintr-o bază de foietaj, acoperit cu un strat de cremă de vanilie și un alt strat de frișcă, apoi presărați fulgi de foietaj peste tot.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Cremă de vanilie
  • 4 ouă
  • 300 grame zahăr
  • 200 grame făină
  • 1 litru lapte
  • esenţă de vanilie
  • 50 grame unt

Mod de preparare

Cremă de vanilie: Laptele se pune pe foc cu zahărul, făina şi ouăle. Se ţine pe foc până se îngroaşă. Se amestecă destul de des pentru a nu se lipi. Se lasă să se răcorească şi se adaugă esenţa de vanilie şi untul, la temperatura camerei. Se mixează foarte bine.

Cele două foi din pachetul de aluat foietaj, se coc separat. Înainte de a se întroduce la cuptor, aluatul se înţeapă cu furculiţa. Se coace la 200 grade timp de 20 de minute (sau se urmăresc indicaţiile de pe ambalaj). După ce s-au răcit, foile se umplu cu crema de vanilie. Se lasă până a doua zi când se poate porţiona.

 

 

 

Făina simplă poate fi înlocuită cu făină de porumb sau amidon de porumb – un lucru este crucial, totuși pentru această rețetă, crema trebuie să fie groasă, altfel se va prăbuși când încercăm să feliem desertul.