Coronavirus se transmite și prin ochi? În plină criză globală, epidemiologii trag un semnal de alarmă. Măștile nu au niciun efect împotriva COVID-19

22.03.2020, 15:51
Coronavirus se transmite și prin ochi? În plină criză globală, epidemiologii trag un semnal de alarmă. Măștile nu au niciun efect împotriva COVID-19
Coronavirus se transmite și prin ochi? În plină criză globală, epidemiologii trag un semnal de alarmă foto: shutterstock

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe tot globul! Virusul ucigaș ar fi pornit din piața de animale vii din Wuhan, China, la începutul acestui an. Coronavirus ar fi fost transmis la om de la lilieci sau de la șerpi, care se vând la tot pasul în asemenea pieţe din China.

La nivel mondial, au fost confirmate peste 300.000 de cazuri și peste 13.000 de decese din cauza COVID-19. Țara cea mai afectată din lume este Italia, care a înregistrat 793 de morți în ultimele 24 de ore, în total având 3.500, urmată de China, care a înregistrat peste 3.200 de morți. Totodată, aproximativ 92.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Coronavirus se transmite și prin ochi? În plină criză globală, epidemiologii trag un semnal de alarmă

Până în acest moment, cel puțin 900 de milioane de oameni din întreaga lume sunt izolați la domiciliu, în peste 30 de țări. Potrivit specialiștilor, coronavirus are o perioadă de incubație între 5 și 14 zile și se poate transmite de la persoană la persoană prin contact apropiat, dacă persoana respectivă tușește sau strănută.

Însă, sunt și alte moduri prin care COVID-19 poate fi transmis, prin atingerea suprafețelor contaminate, atingerea feței, ochilor, a nasului sau a gurii. Cele mai multe persoane infectate nu prezintă simptome.

Chen Wei, un renumit epidemiolog din China, a testat un vaccin eficient împotriva coronavirus, însă a declarat că virusul poate fi răspândit ușor și prin ochi.

China a fost prima țară care a suferit cel mai mult din cauza acestui virus ucigaș și, prin urmare, cea care îl cunoaște cel mai bine. Oamenii de știință au investigat COVID-19 în ultimele săptămâni, iar zilele trecute, Ministerul Apărării chinez a anunțat că a dezvoltat cu succes un vaccin contra coronavirusului.

Acest vaccin SARS-CoV-2 a fost obținut datorită activității echipei medicale condusă de Chen Wei, un epidemiolog chinez care a dezvoltat deja primul vaccin pentru combaterea Ebola.

Presa din China susține că Chen Wei s-a injectat cu vaccinul pe care l-a dezvoltat împreună cu echipa sa, chiar înainte de a-l testa pe maimuțe.

Conform rapoartelor medicale, maimuțele ar fi dezvoltat imunitatea față de boală. De asemenea, echipa condusă de Chen Wei a făcut și o descoperire importantă în cursa pentru producerea vaccinului.

Cercetătorii au descoperit dovezi clare că animalele au fost infectate prin ochi. Această descoperire ar însemna că măștile nu sunt suficiente pentru a proteja eficient oamenii pentru a evita contaminarea cu coronavirus.

De asemenea, și clinica Vista Sánchez Trancón a subliniat că coronavirusul poate provoca și conjunctivită, deoarece virusul este în contact direct cu secrețiile și obiectele contaminate.

Mai mult de atât, Wang Guangfa, un om de știință al Universității Peking și consultant medical chinez, a fost infectat cu coronavirus prin conjunctivă.

Sursa: as.com/diarioas

citește și...