Coronavirus, boală perversă: chiar dacă te-ai vindecat o dată de ea, nu devii imun şi poţi să iei din nou virusul!
Focarul de infecție cu coronavirus din China a îmbolnăvit până acum peste 82.000 de oameni și au ucis alți 2.800, dintre care 95% sunt în China. Cazuri de contaminare au fost înregistrate deja în alte 47 de țări.
Coronavirus, boală perversă: chiar dacă te-ai vindecat o dată de ea, nu devii imun şi poţi să iei din nou virusul!
De asemenea, au fost înregistrate și cazuri în care oamenii s-au vindecat de coronavirus. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că recuperarea nu te face neapărat imun și oamenii se pot infecta cu coronavirus de mai multe ori.
Acest lucru s-a întâmplat deja cu un ghid turistic din Japonia! Bărbatul s-a vindecat de coronavirus, iar după 3 săptămâni de la vindecare, el a mai fost testat din nou și a ieșit pozitiv.
‘Anticorpii pe care pacienții îi produc până acum nu durează neapărat foarte mult. Organismul nu devine imun după infecție‘, a explicat un expert.
Autoritățile japoneze au raportat primul caz confirmat de reinfectare. Un ghid turistic din Osaka a fost estat pentru prima dată pozitiv pentru coronavirus la sfârșitul lunii ianuarie, apoi a fost externat din spital. După trei săptămâni după ce a prezentat semne de recuperare, el a revenit la spital cu dureri în gât și piept.
Zhan Qingyuan, directorul prevenirii și tratamentului pneumoniei la Spitalul de Prietenie China-Japonia, a avertizat luna trecută că acest lucru se poate întâmpla.
“Pentru acei pacienți care au fost vindecați, există probabilitatea unei recidive’, a spus Zhan Qingyuan, directorul prevenirii și tratamentului pneumoniei al unui spital din Japonia.
Când un virus intră într-un corp uman, acesta încearcă să se atașeze și să preia celulele gazdă. Ca răspuns, sistemele noastre imunitare produc anticorpi: proteine care recunosc și elimină virusurile.
Așa oamenii devin imuni la anumite boli. Copiii care au contractat varicela, de exemplu, sunt imuni la boală ca adulții. Vaccinurile sunt un alt mod de a dezvolta imunitatea.
“Cu multe boli infecțioase, o persoană poate dezvolta imunitate împotriva unei tulpini specifice după expunere sau infecție”, a declarat pentru Business Insider Amira Roess, profesor de sănătate globală și epidemiologie la Universitatea George Mason.
Sursa: businessinsider.com