Consumul de alcool în restaurante şi baruri a fost interzis temporar într-o țară din Europa. Persoanele afectate de măsuri vor primi sprijin financiar

14.12.2021, 16:58
Consumul de alcool în restaurante şi baruri a fost interzis temporar într-o țară din Europa. Persoanele afectate de măsuri vor primi sprijin financiar

Consumul de alcool în restaurante, baruri și hoteluri este interzis în Norvegia de sărbători. De miercuri, va exista o interdicție absolută de a servi alcool în țară pentru o perioadă inițială de patru săptămâni, a anunțat guvernul luni seara. Scopul acestei măsuri și al altor noi măsuri este de a reduce adunările sociale și, în cele din urmă, de a contracara răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Noile reguli COVID-19 vor interzice vânzarea de alcool în baruri, restaurante și alte locații bazate pe servicii de miercuri – care se pare că va dura peste 4 săptămâni – în timp ce norvegienii sunt, de asemenea, îndemnați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

„Nu va fi permis să bei alcool în restaurante, baruri sau hoteluri”, a declarat premierul Jonas Gahr Store, într-o conferință de presă.

Înăsprirea măsurilor este legată de transmiterea variantei Omicron.

În plus, vor exista reguli mai stricte pentru evenimentele publice, în viața culturală și pentru activitățile de agrement organizate, printre altele.

Măsurile vizează situațiile care sunt asociate cu un risc ridicat de infecție și în care multe persoane s-ar putea infecta într-o perioadă scurtă de timp, a declarat ministrul Sănătății, Ingvild Kjerkol.

Persoanele afectate de măsuri vor primi sprijin financiar din partea guvernului

Înăsprirea măsurilor este legată de preocupările majore cu privire la răspândirea tulpinei Omicron O listă actualizată marți de Institutul Norvegian de Sănătate (FHI) a arătat că până acum au fost detectate 1.176 de infecții cu tulpina Omicron în țara scandinavă.

Cei care sunt afectați de măsuri vor primi din nou sprijin financiar din partea guvernului, a anunțat marți ministrul de Finanțe Trygve Slagsvold Vedum.

Norvegia a înregistrat în ultimele zile un număr record de cazuri și internări în spitale, detectând luni 958 de infecții cu Omicron, dintre care 472 în capitala Oslo, relatează agenția de presă AFP.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că cazurile de coronavirus în Europa sunt în creștere, inclusiv decesele. Pe 7 decembrie, guvernul norvegian a introdus un plafon pentru numărul de vizitatori permis în casele private și a scurtat orele la baruri și restaurante.


citește și...