Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol! Care sunt zonele vizate

04.02.2020, 13:09
Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol! Care sunt zonele vizate
Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol

Meteorologii ANM au emis coduri galben și portocaliu de ninsori, viscol și ploi. Avertizarea este valabilă începând de azi până pe 6 februarie. 

Astfel, azi și mâine, în nord-vestul și centrul țării va fi în vigoare un cod galben de ninsori și viscol. De asemenea, o altă avertizare cod galben, de vânt, vizează Bucureștiul. 

Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol

În cursul zilei de azi, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

De asemenea, ANM a emis cod portocaliu pentru cantități însemnate de precipitații valabil până la ora 23:00, care vizează zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

Un alt cod galben a fost emis pentru perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00. Acesta vizează intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

 

citește și...