Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol! Care sunt zonele vizate

04.02.2020, 13:09
Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol

Meteorologii ANM au emis coduri galben și portocaliu de ninsori, viscol și ploi. Avertizarea este valabilă începând de azi până pe 6 februarie. 

Astfel, azi și mâine, în nord-vestul și centrul țării va fi în vigoare un cod galben de ninsori și viscol. De asemenea, o altă avertizare cod galben, de vânt, vizează Bucureștiul. 

Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol

În cursul zilei de azi, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

De asemenea, ANM a emis cod portocaliu pentru cantități însemnate de precipitații valabil până la ora 23:00, care vizează zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

Un alt cod galben a fost emis pentru perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00. Acesta vizează intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.