Cod portocaliu de inundații și cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină! Ce zone sunt afectate

08.07.2019, 10:02
Cod portocaliu de inundații și cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină! Ce zone sunt afectate
Mai multe județete sunt vizate de codul portocaliu de inundații

Meteorologii au emis, în această dimineață, o avertizare cod galben pentru mai multe județe ale țării. Fenomenele meteo periculoase s-ar putea produce astăzi, până în jurul orei 20:00. 

Avertizarea cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină emisă de meteorologi este valabilă în județele Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Harghita și Prahova. 

„În intervalul menționat, vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică local în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină”, au comunicat meteorologii.

Hidrologii au emis, de asemenea, o avertizare cod portocaliu de inundații pentru râurile din județele Harghita, Covasna și Brașov. 

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creşteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație în bazinul hidrografic al râului: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Tomești – amonte S.H. Micfalău, Râul Negru – bazin superior”, au transmis hidrologii.

 

citește și...