Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori în mai multe județe din țară. Până când va mai continua să ningă

27.01.2021, 13:21
Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori în mai multe județe din țară. Până când va mai continua să ningă
foto: pixabay

Iarna a lovit puternic în mai multe regiuni din România! ANM a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de viscol și ninsori abundente. 

Avertizările emise de meteorologi sunt valabile până joi, 28 ianuarie, la ora 10:00, și au intrat în vigoare pe 27 ianuarie, ora 10:00.

Zonele vizate de viscol puternic și ninsori moderate sunt Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. În intervalul menționat anterior se va depune strat nou și consistent de zapadă.  În plus, vântul va sufla cu putere, iar rafalele vor atinge 55…65 km/h.

Iarna și-a intrat în drepturi

Va continua să ningă și-n București în următoarele 24 de ore. Stratul de zăpadă va ajunge la 12 centimetri, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperatura maximă a zilei se va încadra în jurul valorii de două grade, iar cea minimă va fi între -3 şi -2 grade.

‘La ora 10:00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă şi măsura între 5 şi 10 cm, iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor mai depune între 1 şi 3 cm. Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6 – 12 cm’, transmit meteorologii, scrie DIGI24.

La munte, rafalele de vânt vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri se vor depăşi 75 – 85 km/h şi va fi viscol.

citește și...