Cod galben de precipitații, vijelii și grindină în aproape toate regiunile țării

06.10.2020, 13:53
Cod galben de precipitații, vijelii și grindină în aproape toate regiunile țării
Cod galben de precipitații, vijelii și grindină în aproape toate regiunile țării/ foto: pixabay

Pentru ziua de marți, 6 octombrie, meteorologii au anunțat un cod galben de grindină și vijelii în proape toate regiunile țării. Avertizarea vizează mai multe localități din județele Satu Mare și Maramureș, până la ora 19.30.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. Conform prognozei ANM, fenomenele vizate sunt perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului.

Ploile și vijeliile pun stăpânire pe România

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Temperaturile au scăzut drastic în termometre. De la medii de 26 – 27 de grade, până la 17 grade. De săptămâna viitoare, vremea va fi din nou călduroasă, anunță meteorologii. Abia după data de 13 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar temperaturile vor scădea până la 4 grade.

În sudul țării, vremea va fi una de vară. Temperaturile maxime vor fi de 24 grade, iar minimele vor ajunge la 10-12 grade, la mijlocul lunii octombrie.

citește și...