Cod galben de precipitații și vijelii în 25 de județe din România. Fenomene periculoase se abat asupra țării

21.07.2021, 15:35
Cod galben de precipitații și vijelii în 25 de județe din România. Fenomene periculoase se abat asupra țării
Cod galben de precipitații și vijelii în 25 de județe din România. Fenomene periculoase se abat asupra țării/ foto: pixabay

Miercuri dimineață, 21 iulie, meteorologii au emis o alertă meteo de cod galben de ploi și vijelii pentru 25 județe din România. Zonele care au intrat sub incidența acestei avertizări sunt Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Până la ora 22.00, în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-45 l/mp, anunță ANM.

Cod galben de precipitații și vijelii în 25 de județe din România

„Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55-65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70-80 km/h.”, se mai spune în avertizarea meteo dată de ANM.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h.

citește și...