Cod galben de caniculă în următoarele zile! Valul de căldură va fi sufocant în aproape toată țara

13.08.2021, 14:47
Cod galben de caniculă în următoarele zile! Valul de căldură va fi sufocant în aproape toată țara

Nu scăpăm de caniculă nici în zilele următoare! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri (13 august), o atenționare cod galben de caniculă. 

Sâmbătă și duminică, temperaturile vor ajunge și la 38 de grade în vestul şi sud-vestul ţării, iar de săptămâna viitoare se va extinde în întreaga ţară.

Cod galben de caniculă în următoarele zile

”În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică (14 şi 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creştere în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade şi local va fi caniculă în Banat, Crişana, sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei”, a transmis, vineri, ANM.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi. Caniculă va fi în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud- vestul Munteniei.

citește și...