Clătite ușoare de quinoa. Rețeta de mic dejun de luni
Un mic dejun la începutul săptămânii este benefic pentru a scapă de kilogramele în plus și pentru a promova o greutate sănătoasă, a reduce riscul de boli cronice și multe altele. Încearc această rețetă de mic dejun de luni fără carne, care te vor face să excluzi carnea! Iar cu această rețetă de mic dejun de luni fără carne, totul va fi simplu și natural!
Sursele pe bază de plante au fost sugerate pentru a promova o greutate sănătoasă, pentru a reduce riscul de boli cronice și pentru a minimiza amprenta de carbon.
Clătite cu quinoa
O farfurie plină de clătite este uneori greu de negociat. Cu toate acestea, clătitele sunt adesea nimic mai mult decât o farfurie plină de carbohidrați și zahăr, lăsându-te mai puțin mulțumit cu mult înainte de orele de prânz. Dar atunci când se prepară cu quinoa bogată în proteine, sațietatea va fi crescută fără a compromite dezirabilitatea prăjiturilor.
Găsesti aici rețeta de clătite cu quinoa și completeaz-o cu topping-uri preferate, inclusiv iaurt grecesc, unt de nuci, miere, sirop de arțar pur, afine și felii de banană.
INGREDIENTE
- o ceașcă de quinoa fiartă;
- 3/4 ceașcă de făină neagră;
- 2 lingurițe de praf de copt;
- o jumătate de linguriță de sare;
- un ou mare și un albuș;
- o lingură de unt fără sare (topit);
- 1/4 cană de lapte;
- 2 linguri de ulei de arțar;
- fructe proaspete;
Mod de preparare clătite cu quinoa
- Într-un vas se amestecă quinoa, făină, praful de copt și sarea. Într-un alt vas se bate oul, albusul de la un ou, untul, laptele și siropul de arțar până când amestecul se omogenizează. Cele două mixturi se combină.
- Într-o tigaie pentru clătite se adaugă aluat și se gătește pe fiecare parte câte 2 minute. (pentru că aluatul să nu se lipească, este indicat să ungi tigaia cu unt)
Clătitele cu quinoa se servesc alături de fructe proaspete, la alegere. Poftă mare!