Cine este românul mort în urma atacului din Hanau

21.02.2020, 11:05
Cine este românul mort în urma atacului din Hanau
Cine este românul mort în urma atacului din Hanau

Un român a murit în urma atacului din Hanau, Germania. Un individ a deschis focul în două baruri cu specific oriental și a ucis nouă oameni. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un român a murit în atacul din Hanau. Autoritățile nu au făcut publică, însă, identitatea sa. Presa germană scrie că ar fi vorba despre o femeie, dar cei din comuna Singureni, Giurgiu, susțin că victima este un bărbat din localitate. 

Cine este românul mort în urma atacului din Hanau

Primarul comunei spune că românul mort în atac este nepotul său, un tânăr de 23 de ani, care muncea de peste opt ani în Germania, scrie giurgiuveanul.ro. Tânărul ar fi fost împușcat mortal imediat după ce a plecat de la serviciu. 

Nouă oameni și-au pierdut viața după ce un bărbat de 43 de ani a deschis focul în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt. Atacatorul s-a dus apoi acasă, și-a ucis mama de 72 de ani și s-a sinucis. 

„Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Singureni. 

 

citește și...