Cine este procurorul care a condus intervenția de la Caracal 

28.07.2019, 12:55
Cine este procurorul care a condus intervenția de la Caracal 
Procurorul care s-a ocupat de interventi de la Caracal a fost premiat de Kovesi

Cazul dispariției celor două adolescente din Caracal a mobilizat numeroși polițiștii, procurori și investigatori. Operațiunea de găsire a Alexandrei, după apelurile fetei la 112, a fost coordonată de un procuror din Caracal.

Potrivit jurnalistei Sorina Matei, procurorul care a condus intervenția de joi noapte se numește Cristian Ovidiu Popescu. Bărbatul, angajat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, a solicitat mandatul de percheziție pentru a intra în casa suspectului de crimă. Pe de o parte, polițiștii susțin că procurorul Popescu nu le-a permis să intre în locuință înainte de ora 06:00 dimineața, informație spusă și de fostul șef al Poliției Române Ioan Buda, însă procurorii au altă variantă. Aceștia afirmă că nu s-a intrat în casa lui Dincă deoarece polițiștii nu ar fi avut suficienți oameni disponibili până dimineață. 

Cine este procurorul care a condus intervenția de la Caracal

„Procurorul care a stat la poartă ca imbecilul pana la 6.00, ca nu știe Codul Penal, este Cristian Ovidiu Popescu, de la PJ Caracal, chiar purtătorul de cuvant al institutiei care și-a închis telefonul și e, normal, de la gaska #rezist! E pe lista de semnatari de scrisori la fel de imbecile”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Jurnalista a mai precizat că, în 2010, atunci când Laura Codruța Kovesi era procuror general, magistratul din județul Olt a primit un premiu pentru „pentru merite deosebite, în perioada 2009 – 2010, în activitatea profesională, rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un număr ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact in comunitate”.

 

citește și...