Cine este noul lider al grupării Stat Islamic. A fost numit ‘Distrugătorul’ de jihadiști

28.10.2019, 12:11
Cine este noul lider al grupării Stat Islamic. A fost numit 'Distrugătorul' de jihadiști

Cine este noul lider al grupării Stat Islamic. Abdullah Qardash, în vârstă de 40 de ani, va fi noul lider al grupării Stat Islamic. Fostul lider, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis de o operațiune militară în Siria.

Cine este noul lider al grupării Stat Islamic

Înainte de a muri, Abu Bakr al-Baghdadi l-a numit pe Abdullah Qardash succesorul său. Astfel, numirea lui Qardash vine la pachet cu o nouă serie de atacuri și reînvierea grupului ISIS.

Cine este noul lider al grupării Stat Islamic

Abdullah Qardash s-a născut în Tal Afar, un oraș musulman predominant sunit din nord-vestul Irakului. Bărbatul a absolvit colegiul de științe islamice din Mosul și a fost ofițer de armată în timpul regimului lui Saddam Hussein.

Fostul lider al grupării Stat Islamic a fost ucis

El este cunoscut drept ‘Distrugătorul’, fiind considerat un om crud și autoritat, dar destul de respectat în rândul membrilor ISIS. Înainte de fi numit liderul grupării, el se ocupa de eliminarea celor care erau împotriva stilului de conducere al al-Baghdadi, notează eurasiareview.com.

Mai mult de atât, se crede că Abdullah Qardash face parte din tribul Quraysh și a fost judecător general de sharia pentru al-Qaeda

Președintele Donald Trump a anunțat că fostul lider al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost omorât.

‘Noaptea trecută, Statele Unite l-au adus în fața justiției pe liderul terorist numărul 1 din lume. Abu Bakr al-Baghdadi este mort. El a fost fondatorul și liderul ISIS. Cea mai nemiloasă și violentă organizație a terorii din lume’, a declarat președintele SUA.

Sursa: eurasiareview.com

citește și...