Cine este Jeffrey Epstein, miliardarul american acuzat de trafic de minori

08.07.2019, 14:43
Cine este Jeffrey Epstein, miliardarul american acuzat de trafic de minori
Epstein are 66 de ani

Miliardarul de peste Ocean Jeffrey Epstein a fost reținut sâmbătă noapte pe un aeroport din New Jersey, SUA. Bărbatul este acuzat de trafic sexual cu minore, după ce în urmă de zece ani a avut aceeași problemă cu legea, finalizată cu o înțelegere cu autoritățile. 

Conform CNN, Epstein va apărea astăzi în fața unui tribunal federal din New York. Afaceristul, asupra căruia planează suspiciuni de abuz de foarte multă vreme, a fost acuzat de trafic sexual acum 10 ani și a scăpat de condamnare în urma unei înțelegeri cu procurorii federali. Cele mai recente acuzații din dosar, care nu a fost făcut public, vizează infracțiuni de trafic sexual comise între 2002 și 2005, în New York și Florida. 

Epstein a fost condamnat în trecut

În 2008, Epstein a pledat vinovat în fața unei acuzații de solicitare de sex de la o minoră și a primit o pedeapsă de 13 luni de închisoare, cât și obligația de a se înregistra oficial ca abuzator sexual. După ce a primit sentința, miliardarul a convins autoritățile să iasă din închisoare 6 zile pe săptămână pentru a merge la birou. 

Investigațiile din Florida au arătat că afaceristul a plătit zeci de fete de 14 și 15 ani să îl maseze, să îl masturbeze, să îi facă sex oral, iar pe cel puțin una dintre fete a violat-o. Faptele ar fi avut loc între 1999 și 2005. Investigația FBI a dezvăluit că una dintre fete îl vizita pe miliardar de la 15 ani și îi făcea masaje dezbrăcată, primind pentru asta 200 de dolari.  

Înainte de primele acuzații, Epstein era cunoscut grație averii sale și  prieteniei cu actualul președinte american Donald Trump, cu fostul președinte Bill Clinton și cu Prințul Andrew, Duce de York.

A fost profesor de algebră și fizică

Un interviu din 2002 din New York Magazine îl prezintă pe afaceristul de 66 de ani drept „un om misterios” și „o figură în stil Gatsby”. Înainte să ajungă să lucreze la o bancă de investiții de pe Wall Street, Epstein a fost profesor de algebră și fizică. 

Donald Trump îl caracteriza pe miliardar în 2002 drept un „tip extraordinar” și spunea că „se pare că îi plac femeile frumoase la fel de mult ca mie, iar multe dintre ele sunt foarte tinere”. 

În același an, Bill Clinton și actorii Kevin Spacey și Chris Tucker au zburat cu avionul privat al afaceristului până în Africa. De altfel, Epstein a fost un apropiat al Prințului Andrew ani la rând, până au apărut primele acuzații de abuz sexual la adresa sa. 

Venitul lui Epstein se ridică la peste un miliard de dolari, iar afaceristul deține atât una dintre cele mai mari reședințe din New York, cât și Insula Little Saint James, parte din arhipelagul american al Insulei Virgine. 

 

citește și...