Cine este alpinistul decedat în Munții Făgăraș. A doborât mai multe recorduri mondiale

17.08.2019, 17:32
Cine este alpinistul decedat în Munții Făgăraș. A doborât mai multe recorduri mondiale
Bărbatul și-a pierdut viața în Munții Făgăraș

Alpinistul care a dispărut în Munții Făgăraș a fost găsit fără suflare în zona Masivului Negoiu, după o operațiune intensă de căutare a celor de la Salvamont și nu numai. 

Potrivit Digi 24, dispariția alpinistului a fost semnalată la 112 de soția sa, chiar în această dimineață. După ce a fost căutat de echipe ale Salvamont Sibiu și Argeș, de jandarmi, cât și de un elicopter al MAI, bărbatul de 45 de ani a fost găsit mort în aproapiere de Vârful Negoiu. 

Cel decedat se numea Zsolt Torok și era unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, care a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial.

Salvamont România a postat, pe o rețea socială, imagini cu Zsolt Torok, alături de un mesaj emoționant: „A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM…”.

În 2016, alpinistul a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpușan. Cei doi au bifat în 2016 în Himalaya două premiere naționale și una mondială, fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte de 6.421 de metri altitudine, care nu mai fusese urcat de nimeni până în acel moment.

În 2013, Zsolt Torok a condus expediția românească de pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanță în alpinismul românesc.

citește și...