Cine ar fi fost amanta lui Nicolae Ceaușescu: e o artistă celebră

17.10.2019, 10:51
Cine ar fi fost amanta lui Nicolae Ceaușescu: e o artistă celebră
Cine ar fi fost amanta lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost, mai tot timpul, de nedespărțit, însă în „Epoca de aur” circulau numeroase zvonuri conform cărora dictatorul ar fi avut o amantă, nimeni alta decât o artistă celebră. 

Pe vremea aceea, atât Elena, cât și Nicolae Ceaușescu se zvonea că au fel și fel de escapade romantice extraconjugale, însă nu au fost niciodată dovedite.

Cine ar fi fost amanta lui Nicolae Ceaușescu

În ceea ce îl privește pe fostul președinte, se spunea că acesta s-ar iubi cu „cea mai frumoasă artistă de folclor”. Este vorba despre Matilda Pascal Cojocărița, care în 1979 a câștigat un concurs de Miss. 

Mai mult decât atât, Elena Ceaușescu aflase că soțul ei o simpatizează foarte tare pe solistă și nu a fost niciodată de acord ca Matilda să fie invitată la petrecerile lor. Cu toate astea, la un moment cei trei au fost prezenți în același loc, iar liderul comunist i-a sărutat mâna artistei, ceea ce a făcut-o pe Elena să aibă o criză de gelozie. 

„Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată. De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a dezvăluit un apropiat al solistei, acum mai mulți ani.

 

citește și...