Cinci sfaturi ca să faci față frigului în perioada de iarnă

20.11.2019, 16:47
Cinci sfaturi ca să faci față frigului în perioada de iarnă
Cinci sfaturi ca să faci față frigului în perioada de iarnă

Pe lângă hainele groase, există numeroase aspecte care te protejează în fața frigului. Iată cinci sfaturi pentru a rezista mai bine în fața gerului din perioada de iarnă.

Pentru persoanele friguroase, toamna și iarna sunt anotimpuri de coșmar. În cazul în care te numeri printre acestea, în loc să dai la maximum căldura în casă poți să urmezi câteva reguli simple, care te vor ajuta să nu mai simți atât de puternic temperaturile scăzute.

Cinci sfaturi ca să faci față frigului în perioada de iarnă

Iată ce trebuie să faci pentru a rezista mai bine în fața gerului:

Alimentație sănătoasă

O alimentație echilibrată te ajută să lupți mai ușor cu frigul. Alege alimente pe care corpul tău la va digera în mai multe ore, cum ar fi pastele, pâinea integrală sau orezul. Astfel, organismul va produce energie și căldură pentru a lupta împotriva frigului, scrie clickpentrufemei.ro.

Odihnă

Un organism odihnit este mai eficient în lupta cu microbii, cu bacteriile și cu virusurile. Încearcă să respecți un program sănătos de somn și asigură-te că în casă nu sunt mai mult de 22 de grade Celsius pe timpul odihnei.

Expunere la soare

În perioada de iarnă, nivelul serotoninei din creier scade, așa că nu fugi de lumină. Expunerea la soare poate crește în mod natural secreția de serotonină și vei deveni mai atent și mai activ.

Băuturi calde

Hidratarea este mai importantă pe perioada de iarnă decât în timpul verii. Consumă băuturi calde cu puțin zahăr sau miere, care te vor încălzi și îți vor da energie. Evită să bei alcool sau cafea și înlocuiește-le cu ceaiuri de orice fel.

Mai multe straturi de haine

Te poți proteja de frig purtând haine care previn transferul de căldură. Stratul de bază, așa cum sunt, de exemplu, o pereche de colanți căptușiți sau o pereche de șosete groase, vor împiedica transferul de căldură prin contact, iar un strat de haine superior, rezistent la vânt și apă, va împiedica transferul de căldură prin convecție.

citește și...