Cinci alimente care te ajută în perioada de iarnă

18.11.2019, 14:42
Cinci alimente care te ajută în perioada de iarnă
Cinci alimente care te ajută în perioada de iarnă

Iarna este plină de momente de bucurie, cum ar fi Crăciunul, însă vine și cu temperaturi scăzute și soare mai absent, ceea ce crește șansele de îmbolnăvire. Iată cinci alimente care te vor ajuta în perioada de iarnă.

Schimbarea dietei în perioada de iarnă poate fi extrem de benefică pentru organism și te poate proteja de efectele negative ale frigului și lipsei soarelui.

Cinci alimente care te ajută în perioada de iarnă

Există numeroase alimente care te pot ajuta pe parcursul anotimpului rece, așa că îți detaliem ce beneficii aduc cinci dintre ele:

1. Ardeiul gras roșu

Vitamina C reduce oboseala și întărește sistemul imunitar, aspect vital în lunile de iarnă. Ardeiul gras conține de trei ori mai multă vitamina C decât portocala, iar cel roșu conține beta-caroten, renumit pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii.

2. Somonul afumat

Unul dintre aspectele negative ale iernii este deshidratarea pielii, iar somonul ajută foarte mult în această situație. Acizii grași Omega 3 și Omega 6 pe care îi conține somonul joacă un rol esențial în structura și aspectul tenului, scrie Cosmopolitan, care citează medici specialiști în domeniul nutriției. 

3. Ciupercile

Ciupercile ar trebui să fie nelipsite în anotimpul rece, deoarece au proprietăți antivirale și antibacteriene demonstrate. Conțin vitamina D, seleniu, potasiu, fosfor, cât și proteine, vitamina C și fier, beneficiile sale fiind semnificative. 

4. Brânza

Brânza conține o cantitate mare de vitamina D, care este principala substanță care poate alunga depresia datorată iernii. Această substanță menține funcționarea normală a hipotalamusului și reglează oboseala, letargia și lipsa de motivație.

5. Scorțișoara

Scorțisoara este una dintre cele mai revitalizante condimente din lume. Plină de antioxidanți, ajută la digestie și accelerează metabolismul, ba chiar are și proprietăți antiinflamatorii și scade nivelul glucozei din sânge. 

 

citește și...