Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta este virală pe TikTok

15.12.2021, 20:44
Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta este virală pe TikTok

Rețeta de Chifle cu umplutură de pizza este virală pe TikTok. Este o rețetă realizată și de chef Nicolai Tand, în cadrul emisiunii Neatza de Weekend.Prepară pentru micul dejun cele mai pufoase chifle cu umplutură de pizza, copii vor aprecia din plin acest deliciu.

Cu acest aluat puteți experimenta diferite umpluturi,

Chiflele mini-pizza sunt rapide, practice și gustoase. Cu siguranță vor fi pe placul celor mici, care le pot lua la școală, la picnic sau în drum. Mâncare este gustoasă pentru orice ocazie.

Vă prezentăm o rețetă de chifle care vă va cuceri din prima.

Ingrediente

  • aluat de pizza
  • șuncă presată
  • 2-3 tipuri de brânzeturi
  • oregano
  • piper
  • susan și mac
  • 1 ou

Puteti opta pentru un aluat pentru pizza găsit în comerț, congelat sau preparat în casă. Între timp, se taie brânzeturile și șunca presată în felii subțiri.

Se întinde aluatul pe masă de lucru și se decupează din el forme pătrate. Se pune pe fiecare pătrat de aluat felii de brânzeturi și de șuncă, apoi se aduc marginile aluatului peste aceste ingrediente. Se modelează sub formă de chilfe, așa încât să fie bine acopreite cu aluat ingredientele pentru umplutură.

Se așează chiflele în tavă tapetată cu hâtie de copt, cu partea neuniformă în jos. Se lasă chiflele cu umplutură de pizza la odihnit 10-15 minute pentru a se mai dezvoltă aluatul.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ung chiflele la suprafață cu ou bătut, sau doar cu gălbenușul diluat cu puțîn lapte. Se presară pe deasupra, mac sau susan, dar și puțîn piper. Se pune tavă la cuptor și se coc chiflele la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau până când sunt rumenite la suprafață.

citește și...