Cezar Dometi, fost concurent la ”Vocea României”: ”E posibil să am COVID-19. Nu s-au făcut încă teste”

02.04.2020, 15:33
Cezar Dometi, fost concurent la ”Vocea României”: ”E posibil să am COVID-19. Nu s-au făcut încă teste”
Cezar Dometi, fost concurent la ”Vocea României”. ”E posibil să am COVID-19. Nu s-au făcut încă teste”

Cezar Dometi, fost concurent la show-uri de talente precum ”Vocea României și ”X Factor”, se află în carantină din cauza pandemiei de coronavirus, după ce a revenit în țară din  Germania.

După o vacanță în Germania, Cezar Dometi, fost concurent la “Vocea României”, în sezonul 2, și la “X-Factor” (2016), s-a întors în țară și a fost băgat în carantină de autorități, într-un loc din Lugoj, cu alți oameni suspecți de Covid-19. Artistul a făcut declarații, pentru click.ro, despre situația în care se află.

”Eu am venit din Germania asumat, știind că o să fiu băgat în carantină. Am zis că 14 zile e ok. Mi s-a spus de dimineață, de cum am ajuns în vama Cenad, cum că ne vor băga în carantină în cea mai apropiată locație de unde avem domiciliul. Am semnat și o declarație pe propria răspundere cu privire la acest lucru. Noi fiind un grup de 6 persoane, ne-au lăsat ultimii pentru repatrierea noastră. La momentul acela am fost așa: 2 din Iași, 1 din Petroșani, 1 din Drobeta Turnu Severin, 1 persoană din Constanța și eu, din București”, a spus Cezar Dometi.

Artistul a explicat și care sunt condițiile de la centrul de carantină din Lugoj, unde se află.

”Sunt în Lugoj și sunt în carantină instituționalizată, în ziua 4. E posibil să am COVID-19. Nu s-au făcut (încă) teste. Carantina e într-un loc greu de imaginat. Locația este în incinta liceului tehnologic “Valeriu Braniște”. La intrarea în internat este mizerie. Focar de infecție, plus animale nedomesticite care împrăștie gunoaiele zi de zi prin curte, pentru că nu există vreo persoană care să le adune. Pe clădirea în care stăm scrie “internat”. Noi suntem la parter, unde suntem carantinați, este un hol lung, de 15 metri. Condițiile de “cazare” sunt următoarele. Câte 4 în cameră (1 dintre noi a fost trimis ieri în Constanța), paturi separate și decente. Fără dezinfectant în cameră, prosoape sau vreun mijoc prin care ni le putem procura singuri. Mâncarea este ok, de 3 ori pe zi. Baia este la comun cu restul de persoane venite din zona roșie (minim 20, plus o față din Spania, dacă nu mă înșel, restul bărbați domiciliați din această zonă). Sunt un număr de 3 chiuvete, 3 dușuri comune + 4 toalete mizere și erau pline de fecale, fără vreun instrument de curățare la momentul respectiv”, a adăugat el.

”Erau fecale peste tot, la baie, iar noi am zis să ștergem, să dezinfectăm, să curățăm. Am făcut WC-urile funcționale”, a mai spus Cezar Dometi despre prima zi la centrul de carantină.

citește și...