Cercetătorii japonezi au descoperit o altă formă de transmitere a coronavirusului

02.04.2020, 11:31
Cercetătorii japonezi au descoperit o altă formă de transmitere a coronavirusului
Cercetătorii japonezi au descoperit o alta formă de transmitere a coronavirusului

Cercetărorii japonezi au descoperit o altă fomă de transmitere a virsului COVID-19. Acesta s-ar lua și prin conversație.

Atingerea unei suprafețe contaminate cu coronavirus și inhalarea stropilor de secreții încărcate cu Covid-19, rezultate din tuse ori strănut, erau până acum cele două căi de transmitere a COVID-19 luate în calcul de experți.

Specialiștii japonezi au depistat însă că ar putea exista și o altă cale de transmitere a virsului, prin conversație, notează elpregonar.co.

Președintele Asociației Japoneze de boli Infecțioase, Kazuhiro Tateda, consideră că simpla conversație dintre două sau mai multe persoane ar putea fi o cale de infectare, dacă oameni stau foarte aproape unii de alții. Această metodă de contaminare este pusă pe seama unor așa-numite „particule micrometrice”.

Cercetătorii japonezi au făcut un experiment, așezând față în față două persoane care au discutat normal. S-a constatat că oamenii produc multe micropicături când vobesc cu voce tare, acestea putând purta multe virusuri.

”Când expirăm puternic sau când vorbim mai tare, producem multe micropicături, iar acestea poartă multe virusuri. Cei din jur le inhalează. Este un risc care devine tot mai clar”, eplică profesorul Tateda.

În camere cu mai multe persoane, specialiștii recomandă aerisirea frecventă. Deschiderea geamurilor antrenează curenții de aer, micropicăturile fiind absorbite în exterior.

citește și...