Cele mai scumpe 11 alimente din lume. Care este produsul care costă până la 34.000 de dolari

18.04.2022, 16:09
Cele mai scumpe 11 alimente din lume. Care este produsul care costă până la 34.000 de dolari

Unii oameni preferă să-și cheltuiască banii câștigați cu greu cumpărând cele mai bune mărci și etichete. Alții preferă să se bucure de vacanțe scumpe și să se cazeze în cele mai bune hoteluri. Dar știți că există o a treia categorie căreia îi place să-și cheltuie banii câștigați pe mâncare scumpă? Da, ai auzit bine.

Lumea este plină de diferite tipuri de alimente. Unele produse alimentare sunt disponibile la prețuri foarte ieftine, în timp ce altele vă pot costa o avere.

Fiind un iubitor de mâncare, este o idee bună să cheltuiți bani pe mâncare. La urma urmei, mâncarea bună este egală cu buna dispoziție.

Lista celor mai scumpe alimente din lume

Vrei să savurezi cele mai scumpe alimente din lume? Am aranjat o listă pentru tine.

  1. Caviarul Almas

Caviarul Almas este cel care a dus întregul joc al alimentelor scumpe la un alt nivel. Este produs din ouăle unei femele de sturion foarte rare, cu vârsta cuprinsă între 60 și 100 de ani. Sturionul provine din sudul Mării Caspice, lângă Iran. entru a cumpăra Almas Caviar, poate fi necesar să plătiți până la 34.500 de dolari.

         2. Şofran

Șofranul poate fi unul dintre ingredientele obișnuite din bucătăria dvs., folosit pentru a pregăti unele delicatese, dar cel mai scump șofran din lume are un preț ridicat. Pregătește-te să cheltuiești 10.000 de dolari dacă vrei să-l cumperi. Șofranul provine din Orientul Mijlociu și este cunoscut sub numele de aur roșu. Producerea acestui ingredient necesită multă răbdare și multe ore de muncă manuală depusă de muncitori.

        3. Pui Negru

Acest pui negru este originar din Indonezia și este considerat unul dintre cele mai scumpe produse alimentare pe care le are în prezent lumea. Cu excepția sângelui său, orice altceva din acest pui, de la pene la carne, limbă și organ, este negru. Se crede că este bogat în nutriție și gust delicios. Acest pui poate fi cumpărat cu 5.000 de dolari perechea.

       4. Trufe albe europene

Trufa albă europeană este o ciupercă subterană cu un miros foarte puternic, disponibilă la un preț de 3.600 de dolari. Se găsesc în Italia și Franța și sunt considerate speciale datorită gustului lor delicios. Aceste trufe sunt prezente la baza stejarilor. Multe țări au încercat să cultive acest aliment, dar în zadar. Interesant este că sunt populare și că afrodisiac, motiv suficient pentru că vânzătorii să le vândă la un preț atât de mare.

  5. Ciuperci Matsutake

Orice iubitor de ciuperci ar fi conștient de această specie de ciuperci și de prețul lor ridicat. Găsite în mai multe țări precum națiunile europene, America de Nord și țările asiatice, ciupercile Matsutake sunt unul dintre cele mai scumpe produse alimentare pe care le are lumea astăzi, având un preț ridicat de 1.000 de dolari pe kilogram. Ceea ce diferențiază aceste ciuperci de cele obișnuite este că nu pot fi cultivate artificial. Pentru a le produce sunt folosite doar metode organice. Un alt lucru interesant despre ciupercile Matsutake – nu pot crește de două ori în același loc.

          6. Fripturi japoneze Wagyu

Alimentele japoneze sunt delicioase și sănătoase. Produsele alimentare japoneze sunt și ele scumpe, fripturile Wagyu fiind una dintre ele. Sunt disponibile la un preț de 450 USD per kilogram. Fripturile Wagyu ocupă o poziție proeminentă pe lista noastră. Wagyu este vite de origine japoneză. Carnea lor de vită se întâmplă să fie cea mai scumpă din lume. Are o textură untoasă și o aromă delicioasă.

         7. Vanilie de Madagascar

Boabele de vanilie sunt un condiment premium disponibil doar în câteva părți ale lumii, cum ar fi Mexic, Tahiti și Madagascar. Cele mai bune din lot aparțin Madagascarului. Acestea sunt vândute la un preț ridicat de 660 de dolari, făcându-le astfel unul dintre cele mai scumpe produse alimentare din lume. Acestea au o aromă asemănătoare cu bourbon, suficient de tentantă pentru papilele tale gustative, determinându-te să încerci mai multe. Constituie un ingredient esențial în multe rețete scumpe.

           8. Cafea Kopi Luwak

Fiecare iubitor de cafea știe despre cafeaua Kopi Luwak, despre cultivarea ei și despre prețul ei ridicat. Este considerată cea mai rară și cea mai scumpă boabe de cafea de pe planetă, colectată din fecalele unei mici pisici numite civetă care trăiește în unele părți ale Asiei. Această cafea are un preț de 600 de dolari per kilogram. Sunt uscate, prăjite și vândute ca niște prăjituri calde printre cei mari și iubitorii de cafea.

9. Brânză de Elan

Moose Cheese provine de la ferma Moose House din Suedia. Textura moale și gustul rar al acestei brânzeturi o fac unul dintre cele mai scumpe produse alimentare din lume. Nu veți obține această brânză în altă parte decât în locul de origine. Această brânză este produsă cu 5 litri de lapte în fiecare zi. Dacă vrei să-l cumperi, trebuie să plătești 500 de dolari.

         10. Şuncă iberică curată

Cui nu-i place sunca? Vrei să încerci cea mai scumpă șuncă din lume? Dacă da, cumpără  șunca iberică uscată. Această șuncă este obținută de la porcii care se hrănesc doar cu ghinde. Acest factor dă o aromă de nucă cărnii. Calitatea cărnii lor este de asemenea superioară celorlalte, ceea ce face un alt motiv pentru a o încerca. Această carne costă 390 de dolari per kilogram.

          11. Pește Fugu

Peștele Fugu este cunoscut și sub denumirea de pește puffer. Este considerat unul dintre cele mai costisitoare produse alimentare din lume. Acest pește este cunoscut a fi cea mai periculoasă specie de pește. Dacă nu este pregătit corespunzător, consumul cărnii sale poate fi fatal. Numai bucătari cu experiență, pregătire și licență au voie să gătească și să servească acest pește. Din păcate, nu există nici un leac pentru otrava lui. Acest produs alimentar vă poate costa peste 300 de dolari per pește.

citește și...