Cele mai bune chiftele vegane. O rețetă ușor de făcut

16.03.2022, 19:16

Chifteluțe vegane făcute cu alimente adevărate, pline de aromă, sunt ușor de făcut! Aceste chiftele sunt rapid și ușor de preparat și foarte prietenoase cu copiii. Le poți servi cu paste și sos de spaghete.

În zilele noastre, chiftelele sunt savurate în toată lumea și vin în multe forme diferite. Dar se crede că ideea provine din chiftelele persane cunoscute sub numele de kofta.

Preluarea noastră pe bază de plante a chiftelelor seamănă cel mai mult cu aromele chiftelelor italo-americane, care sunt făcute cu pesmet și ierburi. Povestea chiftelelor italo-americane spune că imigranții italieni le-au servit cu spaghete și sos de roșii pentru a face felul de mâncare mai sățios, fără prea multe costuri suplimentare.

Fără carne deloc – savuroase și atât de satisfăcătoare, aceste chifteluțe vegetariene delicioase merită toți banii.

Ingrediente

4 Portii
  • 200 g
  • Cartofi
  • 200 g
  • Ciuperci
  • 20 g
  • Orez
  • 90 g
  • Ceapă
  • 1 legatură
  • Mărar
  • 1 legatură pătrunjel verde
  • 50 ml
  • Ulei de floarea soarelui
  • 10 g
  •  50 g
  • Făină de grau

Instructiuni

Etapa 1

25 Min

Orezul se va fierbe separat, în puțînă apă sărată, 20 – 30 minute – până când orezul este foarte bine fiert și apa a scăzut aproape complet. Se folosește orez românesc care se leagă la fiert deoarece astfel se va lega și compoziția fără ou.

Etapa 2

15 Min

Se pun la fiert cartofii.

Etapa 3

5 Min

Ceapa se călește în ulei.

Etapa 4

5 Min

Se adaugă ciupercile tăiate, 1/2 linguriță și se lasă să scadă bine.

Etapa 5

10 Min

Se prepară un piure din cartofii pasați,la care se adaugă ceapă și ciupercile călite, pătrunjelul tocat, orezul fiert și 3 linguri de făînă.

Etapa 6

5 Min

Se potrivește compoziția de sare și piper, se poate adaugă și o lingură de boia dulce.

Etapa 7

15 Min

Din această compoziție se formează cu mâinile umezite chifteluțe care se dau prin făînă și se prăjesc în ulei încins.