Cel mai simplu și ieftin desert pentru Postul Crăciunului. Negresă cu glazură de cacao

27.11.2021, 21:23
Foto: YouTube

O rețetă perfectă în postul Crăciunului este negresa cu ciocolată. Este un desert cu care vei cuceri toată familia.

Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în Post.

 

Ingrediente necesare pentru rețeta de negresă:

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă
  • 3 căni de făină
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 cană ulei
  • 100 g nuci pisate
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 esență rom
  • 1 plic zahăr vanilinat (opțional)

 

  • 6 linguri apă clocotită
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele foarte bine, fără cele pentru glazură, până obții o consistență cremoasă. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Puneți la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când negresa s-a rumenit uniform. După scurgerea timpului, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească.

Pentru obținerea glazurii, amestecă zahărul pudră, cacaua și uleiul călduț și amestecați până devine omogen. La final, puneți 3 linguri de apă clocotită și amestecați din nou. Când prăjitura s-a răcit puțin, turnați glazura.

Negresa de post cu glazură se taie după ce s-a răcit.

Poftă bună!