Cel mai mare secret al lui Nicolae Ceauşescu s-a aflat! Care a fost ultima lui dorinţă înainte să fie executat

10.11.2019, 13:17
Cel mai mare secret al lui Nicolae Ceauşescu s-a aflat! Care a fost ultima lui dorinţă înainte să fie executat

Înainte de Revoluția din 1989, dictatorul Nicolae Ceaușescu avea ”planuri mari” pentru România, numai că pe multe dintre ele nu le-a mai putut realiza. În decembrie, Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost prinși, judecați și executați, la Târgoviște, iar România a reintrat în democrație. 

Potrivit celor din anturajul său, Nicolae Ceaușescu intenționa să deschidă… o Bancă Mondială la București. Ar fi urmat ca banca să aibă sediul chiar în Casa Poporului, fiind vorba despre parteneriat cu China, Egipt, Iran, Libia, țările arabe din Golf, plus alte țări în curs de dezvoltare, printre care și Iugoslavia.

Nicolae Ceaușescu dorea să finanțeze economiile emergente din Africa și Orientul Mijlociu. Totodată, dictatorul preconiza ridicarea României la statut de putere internațională prin exploatarea rezervelor imense de aur și de metale rare.

Cum era Nicu Ceauşescu

”Nicu Ceauşescu a fost coleg la Şcoala 24 cu un băiat pe care soţul meu îl înfiase. Îl cunoşteam pe Nicu de când era mic. Era foarte adulat şi răsfăţat de profesori. Când a crescut, am asistat la foarte multe scene în care, în momentul când ieşea de la Clubul de tenis din Herăstrău, unde juca tenis împreună cu copiii mei şi Jean Maurer, îl aşteptau în stradă mulţi oameni şi i se plângeau de diverse lucruri. Lua de la ei toate petiţiile şi le rezolva. Era de o bunătate extraordinară.

Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soţie, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forţat şi dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceauşescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieţii lui. După despărţirea forţată de Donca Mizil, Nicu a avut o perioadă în care a mers din femeie în femeie. În ultimii ani a început să bea foarte mult whisky, cred că aşa a şi făcut ciroză” , a declarat Emilia Marinela Macovescu pentru revista Historia.

citește și...