Cel mai lung pod de sticlă din lume a intrat în Cartea Recordurilor. “Dragonul Alb”, suspendat între doi munţi din Vietnam, poate susţine 450 de persoane simultan

31.05.2022, 17:44

Vietnamul de astăzi are o nouă atracție turistică puternică, după deschiderea oficială vineri în provincia Northern Son a celui mai lung pod de sticlă din lume: Bach Long (Dragonul Alb). Cu o lungime de 632 de metri și construită la aproximativ 150 de metri înălțime, promenada largă face parte din complexul turistic Insula Moc Chau, care include și un hotel de cinci stele, un parc de distracții și o zonă culinară pentru minorități etnice.

Potrivit experților, “Dragonul Alb”  – la aproximativ 200 de kilometri de această capitală – este capabil să reziste la greutatea a cel puțin 500 de oameni care merg pe el în același timp.

Podurile vietnameze au câștigat notorietate în 2018 odată cu deschiderea Podului de Aur (Cao Vang), în orașul de coastă Da Nang, care este catalogat drept Noua Minune a Lumii datorită arhitecturii sale unice.

Podul are 150 de metri lungime

 

Este o trecere între o replică a unui sat francez și oaza de flori Le Jardin D’Amour, în complexul Ba Na Hills, iar de la înălțimea acestuia un vizitator se poate bucura de o vedere panoramică de neegalat asupra munților Parcului Național Nui Chua.

Pasarela extinsă face parte din complexul turistic Moc Chau Island, care constă, de asemenea, dintr-un hotel de cinci stele, un parc de distracții și o zonă de alimentație pentru minoritățile etnice.

 

“Dragonul Alb” poate susţine 450 de persoane simultan

 

Debarcaderul impresionant, care pare a fi susținut de două mâini uriașe, are o lungime totală de 150 de metri. Baza podului este realizata dintr-o sticlă în trei straturi, fiecare cu o grosime de 40 de milimetri şi poate susţine 450 de persoane simultan.

Acesta servește ca o tranziție între replica satului francez și oaza florală Le Jardin D’Amour din complexul Ba Na Hills, iar de la înălțimea sa vizitatorul se poate bucura de vederi panoramice de neegalat asupra munților Parcului Național Nui Chua.

“Dragonul Alb” a intrat în Cartea Recordurilor. Podul din Vietnam l-a detronat pe cel din China, care deţine recordul de lungime de 562 de metri.  Podul Dragonului Alb: podul de sticlă, inaugurat în aprilie anul trecut,  leagă două vârfuri din zonele muntoase din nord-vestul Vietnamului, a fost recunoscut de celebrul Guinness World Records drept cel mai lung pod de sticlă din lume, relatează CNN luni, 30 mai.

citește și...