Cel mai în vârstă blogger din lume a murit la vârsta de 109 ani. „O femeie dură, căreia îi plac majoritatea lucrurilor”

25.03.2022, 14:08

Dagny Carlsson, supranumită cea mai bătrână bloggeră din lume, care a scris despre viața ei în Suedia pe baza atitudinii că nu ar trebui să crezi că ești prea bătrân pentru a face ceea ce vrei să faci, a murit, au informat presa suedeză și pagina ei de fani. Ea avea 109 ani.

Potrivit DPA, anunțul a fost făcut joi la postul de televiziune SVT, de către regizoarea care a reușit să facă un documentar despre viaţa ei.

Asa Blanck, care a realizat documentarul „Life begins at 100” despre Carlsson în 2017 a declarat că, deşi nu este neobişnuit ca o persoană să moară la aproape 110 ani, decesul lui Carlsson reprezintă o pierdere dureroasă.

La vârsta de 100 de ani și-a înfiinţat propriul blog

La vârsta de 99 de ani, Carlsson a urmat un curs de informatică și un an mai târziu și-a început blogul unde și-a numit Bojan. Prietena ei Elena Ström a scris într-un e-mail către cotidianul Expressen că erau nedespărțiți din 2011, când a devenit studentă la unul dintre cursurile mele de informatică.

Carlsson a avut mii de adepți și a apărut în mod regulat în emisiunile de televiziune și radio suedeze. În martie 2018, s-a întâlnit cu regele Suediei Carl XVI Gustaf și cu soția sa, regina Silvia, la palatul regal din Stockholm. După moartea ei de joi, familia regală suedeze i-a adus un omagiu postând o fotografie a întâlnirii lor pe Instagram.

Carlsson, „o femeie dură”

Pe blogul ei, Carlsson s-a descris ca fiind „o femeie dură, căreia îi plac majoritatea lucrurilor”, are simțul umorului și este „un pic simplă”. Ea a postat fotografii cu ea însăși și a spus că „a fost întotdeauna curioasă”.

„Sunt o femeie în vârstă căreia îi plac majoritatea lucrurilor. Ar putea fi o operă, dar şi conversaţii obişnuite despre subiecte amuzante şi dificile, dar mai presus de toate îmi plac lucrurile amuzante”, a scris aceasta pe blog.

„A fi direct este probabil discutabil. Este ușor să „călci pe degetele cuiva” și nu vreau să fac asta. Dar cu siguranță cred că trebuie să fii adevărat și sincer”, a scris ea pe blogul ei.

 

 

citește și...