Cel mai bogat om din lume a divorțat! Ce sumă fabuloasă a pierdut la partaj

06.07.2019, 14:29
Cel mai bogat om din lume a divorțat! Ce sumă fabuloasă a pierdut la partaj
Bezos a anunțat divorțul pe Twitter

Divorțul se poate întâmpla chiar și atunci când ești cel mai bogat om din lume. Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, a simțit pe propria piele consecințele partajului, după ce s-a înteles cu fosta soție privind separarea. 

Conform Bloomberg News, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, ar fi finalizat divorțul de soția sa MacKenzie ieri. 

Astfel, cei doi foști parteneri de viață, care au pus bazele renumitei companii Amazon, s-ar fi înțeles pentru suma de 38 de miliarde de dolari. Înțelegerea prevede că MacKenzie, în vârstă de 49 de ani, va rămâne în urma partajului cu 4% din compania Amazon, în valoare de 38,3 miliarde de dolari. Odată ce va intra în posesia banilor, fosta soție a lui Bezos va fi pe locul al 22-lea în topul miliardarilor lumii. 

În urma divorțului pronunțat de o instanță din Washington, SUA, Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, va păstra 12% din companie și va fi, în continuare, cel mai bogat om al planetei. MacKenzie a declarat că va dona jumătate din avere unor organizații caritabile și că renunță la acțiunile publicației The Washington Post, cât și la cele de la compania de explorare spațială Blue Origin, pe care le deținea împreună cu fostul său consort. 

Jeff și MacKenzie și-au unit destinele în 1993, apoi și-au dat demisia de la joburile de pe Wall Street și s-au mutat în Seattle. Tot atunci, Bezos a deschis o librărie online, punând astfel bazele imensei companii Amaon. 

Între timp, patronul de la Amazon a devenit milionar, în 1997, averea sa fiind estimată la 135 de miliarde de dolari. 

 

citește și...